codul rutier
Codul Rutier
Dispozitii generale
Vehicule
Conducatorii de vehicule
Semnalizarea rutiera
Reguli de circulatie
Infractiuni si pedepse
Raspunderea Contraventionala
Cai de atac impotriva procesului verbal de constatare
Atributii ale unor ministere si ale altor autoritati publice
Dispozitii finale
 
Aboneaza-te la newsletter :
 
codul rutier


 
Cautare:
 


 
 
 
Recomanda aceasta pagina
Adauga la favorite
Printeaza aceasta pagina
 

Stiri rutiere

 
 
 
  03 Aprilie 2008
Intre 5 si 7 aprilie nu vor fi eliberate premise auto si nu vor fi inmatriculate autoturisme
 
  In perioada 5-7 aprilie se intrerupe eliberarea de permise si inmatriculari auto ca urmare a schimbarii Directiei Generale Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor intr-un nou sediu.

Poptrivit Rador, Prefectura Municipiului Bucuresti a anuntat ca sistemul informatic al Directiei Generale Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu va fi functional in perioada 05.04.2008 ora 08 :00 si 07.04.2008 ora 20:00, din cauza schimbarii sediului.

Toate programarile sunt amanate pentru ziua de 8 aprilie 2008. Luni, 7 aprile, se pot depune solicitari, insa nu se vor elibera documente in ziua respectiva.
 
  22 Octombrie 2007
Legislatia rutiera va suferi modificari
 
 

Proiectul, care urmeaza sa fie dezbatut in plenul Senatului si de Camera Deputatilor, permite soferilor sa circule cu viteza mai mare (60 de km/h in localitati si 120 km/h pe drumurile nationale) si va interzice plantarea copacilor pe marginea drumului, pe trotuare sau in parcari.

Soferii care vor opri neregulamentar vor plati amenzi mai mari decat cele cu care au fost obisnuiti pana acum, potrivit unui proiect de modificare a codului rutier, aprobat deja de Comisia Juridica.

Va fi pedepsita si oprirea neregulamentara, nu numai stationarea, iar soferii cu permisul suspendat nu vor mai fi obligati sa sustina inca o data examenul teoretic.

 
  18 Octombrie 2007
Codulrutier.ro face sofer din tine
 
 

CodulRutier.ro lanseaza un nou serviciu de testare online gratuita a cunostintelor de legislatie rutiera, in vederea obtinerii carnetului de sofer. Acest serviciu vine in sprijinul tuturor care doresc sa isi adauge personalitatea la peisajul pestrit al soferimii din Romania.

CodulRutier.ro ofera 30 de variante de chestionare cu cate 26 de intrebari, care sunt in concordanta cu legislatia rutiera in vigoare din ianuarie 2007. Intrebarile sunt de 2 feluri: standard sau insotite de imagini si au un singur raspuns corect. Chestionarele auto online se adreseaza persoanelor care sunt in pragul de a sustine examenul pentru obtinerea carnetului de soferi si care doresc sa-si autoevalueze cunostiintele despre codul rutier, legislatia sau semnele de circulatie.

Chestionarele din site sunt o replica virtuala a examenului real, desfasurandu-se cronometrat. Dupa completarea un chestionar, utilizatorul poate verifica variantele corecte, punctajul obtinut si timpul consumat, iar pe langa toate acestea isi poate trimite pe mail fisa chestionarului completat de el pentru a-si consulta ulterior cunostiintele sau recomanda unui prieten o varianta de chestionar care i s-a parut interesanta. Pentru a constata evolutia cunostintelor proprii, fiecarui utilizator i se ofera un istoric al chestionarelor completate, instrument ce tine minte data completarii si punctajele obtinute.
> vezi variantele de chestionare

 
  12 Septembrie 2007
Soferii din Bucuresti afla radarele mobile prin SMS si email
 
 

CodulRutier.ro, portal informativ ce ofera informatii si stiri despre Codul Rutier si noile reglementari din domeniul circulatiei, a realizat o statistica la 3 luni de la lansarea servicului de transmitere prin SMS si email a stirilor legate de amplasarea radarelor mobile in Bucuresti. Ca urmare a interesului manifestat de soferi pentru acest tip de informatii, CodulRutier.ro va lansa in perioada urmatoare noi servicii care sa vina in sprijinul conducatorilor auto din Romania.

CodulRutier.ro ofera accesarea gratuita a informatiilor necesare legate de modificarile aparute in noul cod rutier si punctele de penalizare, intr-o modalitate facila si intuitiva. Pentru a veni in sprijinul conducatorilor auto, CodulRutier.ro a lansat un proiect pilot de avertizare prin SMS si email asupra amplasarii radarelor mobile din Bucuresti.

Practic, in fiecare saptamana utilizatorii website-ului trebuie sa se reinscrie la primirea SMS-urilor. Aceasta optiune este oferita gratuit pentru primii 100 de abonati, iar toti doritorii primesc in mod gratuit prin email informatiile legate de pozitia radarelor. Email-urile cu alertele despre amplasarea radarelor mobile din Bucuresti sunt trimise zilnic utilizatorilor inscrisi, in cursul saptamanii, la ora 8.00 A.M pentru ziua in curs, iar SMS-urile la ora 18.00 pentru ziua urmatoare.

Acest proiect a fost primit cu mare interes de utilizatorii portalului, fiind transmise peste 3000 de alerte prin SMS si peste12.000 de emailuri de la lansarea in urma cu trei luni. De la lansarea portalului, CodulRutier.ro a fost accesat de peste 120.000 de vizitatori, care au vizualizat peste 600.000 de pagini de informatii.

Avand in vedere interesul pentru acest proiect, CodulRutier.ro va continua sa extinda si sa dezvolte in perioada urmatoare facilitatile de alertare prin intermediul acestui serviciu. De asemenea, sunt in pregatire servicii noi, care sa dea posibilitatea conducatorilor auto, sau aspirantilor la aceasta calitate, sa isi verifice cunostintele despre legislatia rutiera online.
> vezi serviciu de alerte radare

 
 

15 August 2007
Pentru a putea circula pe drumurile publice conducatorii de mopede trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- varsta de minim 16 ani impliniti;
- sa detina asupra sa si sa prezinte la control, actul de identitate, certificatul de inregistrare al mopedului si adeverinta de absolvire a cursului de legislatie rutiera, eliberata de o scoala de soferi;
- sa poarte obligatoriu casca de protectie;
- sa circule permanent cu faza mica aprinsa.

Mai multe detalii aici
 
  10 August 2007
La vanatoare de vitezomani
 
  Politistii vor fi ajutati de alte cateva zeci de echipaje ale Politiei Rutiere si Rurale, in incercarea de a-i opri pe soferii obisnuiti sa calce peste limita pedala de acceleratie.

„Este cea mai ampla actiune a Politiei Rutiere organizata pana acum. Vom folosi la capacitate maxima toate aparatele radar din dotare, iar la oprirea si sanctionarea vitezomanilor vom fi ajutati si de colegii nostri de la posturile de politie traversate de cele mai periculoase drumuri din punctul de vedere al vitezei excesive.

Este vorba atat despre acele tronsoane de drum pe care, in ultima perioada, vitezomanii au produs accidente grave, cat si de zonele in care soferii sunt tentati sa calce peste limita pedala de acceleratie”, au precizat, reprezentantii Directiei Politiei Rutiere.

> citeste sitrea hotnews.ro
 
  04 Iulie 2007
In atentia conducatorilor auto care au permisul retinut si trebuie sa sustina testarea la cunoasterea regulilor de circulatie:
 
 
Programul cu publicul, acte necesare, regulile generale, obligatiile agentilor de politie desemnati pentru verificari, restitutirea permisului, contestatii, etc. - detalii aici
 
  02 Martie 2007
Rovinieta
 
 
Rovinieta pentru utilizarea drumurilor nationale se va putea plati si pentru perioade de o saptamana, o luna, 3 luni sau 6 luni, conform unei legi de modificare a prevederilor ordonantei din anul 2002 care reglementa modalitatea de plata a taxei. Taxa de drum poate fi achitata la oficii postale, centre CEC, la centrele CNADNR si la majoritatea benzinariilor. Taxa de drum pentru 12 luni este de 24 € pentru autoturismele non-Euro, 21 € pentru Euro I, si 16,8 € pentru Euro II.
 
 
 
 
CodulRutier.ro pastreaza acuratetea continutului acestui portal. Unele pagini pot contine erori contextuale sau de operare, de aceea te rugam sa ne semnalezi orice greseala. Multumim!
Recomanda pe mail aceasta pagina unui prieten :
Numele tau:
 
Email-ul prietenului:
Sau recomanda prin messenger :
Recomanda prin messenger
[home] [amplasare radare] [comunicate de presa auto] [stiri] [forum]
[harta site] [cum caut?] [cum recomand?] [publicitate pe codulrutier.ro]        
comunicatedepresa.ro
studiidecaz.ro
jobbing.ro
creditemasini.ro
ebanker.ro
profuderomana.ro
fotoshop.ro
hitechshop.ro
CodulRutier.ro. 2007 Termeni si conditii
codul rutier